لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴ تهران ۰۸:۰۳
ترافیک در یک خیابان تهران که روی یکی از ساختمان‌های آن پوستری بزرگ چسبانده شده است با این شعار: «موشک به میان دیوها افتاده»
ترافیک در یک خیابان تهران که روی یکی از ساختمان‌های آن پوستری بزرگ چسبانده شده است با این شعار: «موشک به میان دیوها افتاده»

ترامپ: ایران دنبال مذاکره است؛ ازسرگیری پروازها در فرودگاه اصفهان بعد از ۳۴ روز

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و اکنون در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۰۵:۱۵

فرودگاه اصفهان بعد از ۳۴ روز بازگشایی می‌شود

سازمان هواپیمایی ایران اعلام کرد فعالیت فرودگاه بین‌المللی اصفهان بعد از ۳۴ روز توقف بازگشایی شده و پروازها از پنجشنبه ۲۶ تیر برقرار می‌شود.

بر اساس اطلاعیه این سازمان فعالیت فرودگاه اصفهان ۲۴ ساعته و «بدون محدودیت» خواهد بود.

این فرودگاه در جریان جنگ ایران و اسرائیل چند نوبت مورد حمله قرار گرفت و سازمان هواپیمایی می‌گوید پس از «رفع محدودیت‌های پروازی و آماده‌سازی زیرساخت‌های کلیدی» آماده فعالیت شده است.

۰۲:۱۸

وال‌ استریت جورنال: ایران در جریان جنگ با «آزمون و خطا» توانست از دفاع هوایی اسرائیل عبور کند

روزنامه وال‌ استریت جورنال روز چهارشنبه ۲۵ تیر در گزارشی نوشت که ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه موفق شد با تغییر تاکتیک‌های پرتاب و شناسایی، «شکاف‌هایی» در سامانه دفاع هوایی اسرائیل از طریق «آزمون و خطا» بیابد و موشک‌های خود را عبور دهد.

در این گزارش به نقل از کارشناسان سامانه‌های دفاع هوایی که تصاویر بقایای موشک‌ها و اطلاعات منبع‌باز را تحلیل کرده‌اند، آمده که تهران شروع به شلیک موشک‌هایی پیچیده‌تر و با برد بلندتر از «مناطق مختلفی» در عمق خاک ایران کرد و توانست زمان‌بندی، روش‌های حمله و توزیع اهداف در اسرائیل را با موفقیت تنظیم کند.

در این گزارش آمده است: «با گذشت زمان در جریان جنگ، تعداد موشک‌های شلیک‌شده کاهش یافت، اما دقت و اصابت آن‌ها به اهداف بیشتر شد.»

در جریان این جنگ که با حملات اسرائیل به فرماندهان نظامی، دانشمندان هسته‌ای و اهداف نظامی ایران در روز ۲۳ خرداد آغاز شد، ایران به شکل مداوم با استفاده از موشک‌های بالستیک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. اسرائیل می‌گوید اغلب این پرتابه‌ها را رهگیری و ساقط کرد. اما تعدادی از موشک‌ها در شهرهای مختلف اسرائیل فرود آمدند و خسارات و تلفاتی به جا گذاشتند.

۲۲:۳۱ ۲۵.۴.۱۴۰۴

نتانیاهو: اسرائیل موجب آزادی مردم ایران خواهد شد

نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید که این کشور «موجب آزادی مردم ایران خواهد شد».

بنیامین نتانیاهو در پیامی که رسانه‌های اسرائیل روز چهارشنبه منتشر کردند، گفت که «در طول جنگ با ایران، وقتی مستقیماً مردم ایران را خطاب قرار دادم، به منشور شگفت‌انگیز کوروش بزرگ در ۲۵۰۰ سال پیش اشاره کردم. کوروش بزرگ ما یهودیان را آزاد کرد و راه را برای بازگشت به صهیون هموار کرد».

او افزود: «ما، روزی موجب آزادی مردم ایران از استبدادی خواهیم شد که نزدیک به نیم قرن آن‌ها را سرکوب کرده است».

نخست‌وزیر اسرائیل تصریح کرد: «امکان دارد که عملیات ما این استبداد را در هم شکسته باشد و روندی را که مردم ایران با قدرت خود انجام خواهند داد، جلو انداخته باشد».

ظاهراً اشارهٔ نتانیاهو به حملات ۱۲ روزهٔ اسرائیل به مراکز نظامی، هسته‌ای و دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است که خسارت زیادی وارد کرد و صدها کشته برجا گذاشت.

در حالی که مقام‌های اسرائیل در طول جنگ بارها از تغییر رژیم جمهوری اسلامی سخن گفتند و خواستار سرنگونی آن توسط مردم ایران شدند، ولی هیچ اعتراض خیابانی صورت نگرفت.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه مدعی شد که مردم در دورهٔ جنگ با اسرائیل «بر خلاف تصور دشمن به حمایت و پشتیبانی جانی و مالی از نظام برخاستند».

۲۰:۰۷ ۲۵.۴.۱۴۰۴

سنتکام: نیروهای یمنی محمولهٔ تسلیحاتی بزرگ ایران برای حوثی‌ها را ضبط کردند

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) روز چهارشنبه در پستی در شبکهٔ ایکس اعلام کرد که گروه نظامی «نیروهای مقاومت ملی یمن» محموله‌ای «بسیار بزرگ» از تسلیحات ایرانی را که در مسیر ارسال به شبه‌نظامیان حوثی بود، توقیف کرده‌اند.

به گفتۀ سنتکام، نیروهای یمنی بیش از ۷۵۰ تن مهمات و تجهیزات نظامی، از جمله صدها موشک کروز پیشرفته، موشک‌های ضدکشتی و ضدهوایی، کلاهک‌ها و سامانه‌های هدایت، صدها موتور پهپاد، تجهیزات پدافند هوایی، سامانه‌های راداری و تجهیزات ارتباطی را توقیف کردند.

نیروهای مقاومت ملی، گروه مخالف حوثی‌های یمن به رهبری طارق صالح، برادرزاده رئیس‌جمهور پیشین یمن، علی عبدالله صالح است.

۱۹:۴۵ ۲۵.۴.۱۴۰۴

دونالد ترامپ: ایران شدیداً دنبال مذاکره است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه در دیدار با ولیعهد بحرین در کاخ سفید گفت که «ما عجله‌ای برای مذاکره با ایران نداریم. ایرانی‌ها مذاکره خواهند کرد. آن‌ها شدیداً دنبال مذاکره هستند».

سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین، نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاران در این زمینه گفت که «توپ در زمین ایران است و تهران در صورت مذاکره، از مزایای زیادی برخوردار خواهد شد».

ایران می‌گوید که هنوز برنامه‌ای برای مذاکره با ایالات متحده ندارد، اما کشورهای اروپایی و آمریکا تهدید کرده‌اند که تهران اگر تا روز ۹ شهریورماه در مورد پروندهٔ هسته‌ای خود توافق نکند، مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد که به معنای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل است.

۱۷:۱۴ ۲۵.۴.۱۴۰۴

کارزار ضدجاسوسی اسرائیل: «پول آسان، هزینهٔ سنگین؛ به دشمن ایرانی کمک نکنید»

اسرائیل روز چهارشنبه کارزاری سراسری را در سطح ملی آغاز کرد و از شهروندان این کشور خواست تا در برابر وسوسهٔ جاسوسی برای ایران مقاومت کنند و هشدار داد که پیامدهای آن بسیار فراتر از هر پاداش مالی است.

این اقدام غیرمعمول پس از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل جنگی ۱۲ روزه را علیه مراکز هسته‌ای و نظامی ایران آغاز کرد و تهران همزمان تلاش‌های خود برای استخدام اسرائیلی‌ها به منظور جاسوسی را شدت بخشید.

این کارزار با عنوان «پول آسان، هزینهٔ سنگین» در رادیو، سایت‌های مهم اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده و مجری آن شین‌بت، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، و مدیریت دیپلماسی عمومی ملی است.

در یکی از دو ویدئوی ۲۰ ثانیه‌ای، پدری نشان داده می‌شود که در حال غذا خوردن با خانواده‌اش است، در حالی که در ویدئوی دیگر مردی دیده می‌شود که قبل از ظاهر شدن زیرنویس، با دوستانش در حال نوشیدن است. زیرنویس می‌گوید: «آیا پنج هزار شِکل ارزش آن را دارد که زندگی خود و خانواده‌ات را نابود کنی؟»

پنج هزار شِکل (معادل حدود ۱۴۹۰ دلار)، ظاهراً اشاره دارد به مبلغی که اسرائیلی‌ها برای همکاری با ایران دریافت کرده‌اند.

این تبلیغ می‌گوید کسانی که از ایران پول گرفته‌اند اکنون در زندان هستند و هشدار می‌دهد هر فردی که به تهران کمک کند، ممکن است تا ۱۵ سال حبس در انتظارش باشد؛ «پول آسان، هزینهٔ سنگین؛ به دشمن ایرانی کمک نکنید».

مدیریت دیپلماسی عمومی ملی می‌گوید شین‌بت و پلیس اسرائیل طی یک سال گذشته بیش از ۲۵ مورد مأموریت‌ اطلاعاتی برای ایران را شناسایی کرده‌اند. در حال حاضر، بیش از ۳۵ نفر با اتهامات امنیتی جدی به دادگاه معرفی شده‌اند.

در این بیانیه آمده است: «این کارزار اهمیت ملی قابل توجهی دارد، به ویژه در پی جنگ با ایران، که در آن انتظار می‌رود تلاش‌های ایران برای جذب عوامل و انجام عملیات مخفی در داخل اسرائیل شدت یابد».

از سوی دیگر، ایران در ماه گذشته دست‌کم شش نفر را به اتهام همکاری با اسرائیل و تسهیل عملیات مخفی در کشور اعدام کرد.

۱۵:۳۲ ۲۵.۴.۱۴۰۴

علی خامنه‌ای مدعی شد مردم، در جنگ با اسرائیل، به حمایت جانی و مالی از «نظام» برخاستند

علی خامنه‌ای در اولین سخنرانی عمومی خود پس از جنگ ۱۲ روزه بین ایران و اسرائیل مدعی شد که «خدا مردم را به پشتیبانی از دولت و نظام وارد میدان کرد و مردم نیز بر خلاف تصور دشمن به حمایت و پشتیبانی جانی و مالی از نظام برخاستند».

رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۵ تیر در سخنرانی برای مسئولان قوه قضائیه خواستار حفظ «وحدت عظیم ملی» برآمده از جنگ شد و تأکید کرد که این وحدت برای دفاع از کشور و دفاع از نظام است.

این اظهارات علی خامنه‌ای در حالی‌ است که طی هفته‌های اخیر و به‌خصوص در پی پیام ضبط‌شده‌ٔ او پس از اعلام آتش‌بس که در آن بارها از عبارات «ملت ایران» و «فرهنگ و تمدن ایران» یاد کرد، موجی از نمایش ملی‌گرایی و میهن‌دوستی در رسانه‌های ایران به جریان افتاده است.

۱۳:۴۳ ۲۵.۴.۱۴۰۴

حضور سفیر آمریکا در اسرائیل در جلسه محاکمه بنیامین نتانیاهو

مایک هاکبی، سفیر آمریکا در اسرائیل، روز چهارشنبه ۲۶ تیر، در نشست محاکمه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در دادگاه تل‌آویو حاضر شد.

به‌گزارش رسانه‌های اسرائیل، این نخستین بار است که یک سفیر خارجی در چنین محاکمه‌ای حضور یافته است تا حمایت خود را از آقای نتانیاهو نشان دهد؛ محاکمه‌ای که پس از جنگ اخیر این کشور با ایران از سر گرفته شده است.

نخست‌وزیر اسرائیل در سه پروندهٔ خیانت در امانت، رشوه‌خواری و فساد از پنج سال پیش تحت محاکمه است و در حدود شش ماه اخیر هر هفته سه روز و هر روز شش ساعت مجبور به حضور در دادگاه بوده است.

آقای هاکبی هنگام خروج از این نشست در پیامی در شبکه ایکس نوشت رئیس‌جمهور ترامپ «حق داشت». اشارۀ او به دو درخواست‌ دونالد ترامپ برای مختومه شدن پرونده‌های اتهامی بنیامین نتانیاهو بود.

اپوزیسیون و برخی حقوقدانان در اسرائیل مداخلۀ آقای ترامپ را رد کرده‌اند اما حامیان بنیامین نتانیاهو حمایت رئیس‌جمهور آمریکا را نشانی از حقانیت نخست‌وزیر اسرائیل دانسته‌اند.

آقای هاکبی هفته گذشته بنیامین نتانیاهو را در سفر او به واشینگتن و مذاکراتش با دونالد ترامپ همراهی کرده بود.

۱۱:۱۹ ۲۵.۴.۱۴۰۴

معاون اول پزشکیان می‌گوید دولت از تکمیل شبکه اینترنت داخلی حمایت می‌کند

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور ایران، می‌گوید تکمیل شبکه ملی اطلاعات در سال‌های گذشته مورد غفلت واقع شده و اولویت‌های دیگری جایگزین شده است و اکنون دولت باید این غفلت را جبران کند.

در صورت تکمیل شبکه ملی اطلاعات که از آن به‌عنوان اینترنت داخلی (اینترانت) هم یاد می‌شود، دولت می‌تواند دسترسی مردم به اینترنت جهانی را بدون اختلال در اینترنت داخلی قطع کند.

معاون اول مسعود پزشکیان روز چهارشنبه ۲۵ تیر در جلسه «شبکه ملی اطلاعات» با تأکید بر این‌که توسعه و تکمیل این شبکه برای دولت اهمیت زیادی دارد، افزود در حال حاضر «از موانع اجتماعی و سیاسی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات هم عبور کرده‌ایم، پیش از این در بخش‌هایی از جامعه، به شبکه ملی اطلاعات با سوءظن نگریسته می‌شد ولی اکنون این دیدگاه تا حدودی اصلاح شده است».

این در حالی است که روز سه‌شنبه ۲۴ تیر سخنگوی دولت ادعا کرد رویکرد دولت مسعود پزشکیان «از ابتدا ایجاد اینترنت آزاد بوده است».

فاطمه مهاجرانی همچنین با تکرار این ادعا که قطع اینترنت در روزهای جنگ با اسرائیل به‌دلیل استفادۀ پهپادهای اسرائیلی از اینترنت بوده، افزود «برای حفظ امنیت مردم، مجبور بودیم به اینترنت ملی رجوع کنیم».

اینترنت در ایران، به‌رغم محدودیت‌ها و فیلترینگ قبلی، از روز ۲۳ خرداد، روز اول جنگ ۱۲ روزۀ اسرائیل و ایران، به‌شدت محدود شد و در روز پنجم جنگ، ۲۷ خرداد، به‌کلی قطع شد.

عدم دسترسی شهروندان به اینترنت تا پایان جنگ ادامه یافت و نهایتاً چهارم تیرماه دولت اعلام کرد محدودیت‌های اینترنتی به‌زودی برطرف خواهد شد؛ با این حال کیفیت اتصال به اینترنت و سرعت آن، با گذشت بیش از ۲۰ روز از آتش‌بس، هنوز به وضعیت پیش از ۲۳ خرداد بازنگشته است.

ناجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی زیان هر یک ساعت قطع اینترنت را در برآورد خوش‌بینانه «بیش از ۱.۵ میلیون دلار به ازای هر یک ساعت» اعلام کرده و هشدار داده است که «بیش از ۴۰۰ هزار کسب‌وکار کوچک و متوسط که معیشت میلیون‌ها ایرانی به آن‌ها وابسته است، در معرض نابودی کامل قرار گرفته‌اند».

۰۹:۵۱ ۲۵.۴.۱۴۰۴

مرگ غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سابق بسیج و جانشین فرمانده سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، از مرگ غلامحسین غیب‌پرور، جانشین فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی و رئیس سابق سازمان بسیج سپاه، خبر داد.

این خبرگزاری دلیل مرگ غیب‌پرور را «عوارض شیمیایی» جنگ ایران و عراق اعلام کرد.

غلامحسین غیب‌پرور که متولد ۱۳۴۱ بود، در آذرماه ۱۳۹۴، پس از کشته شدن حسین همدانی در سوریه، به فرماندهی قرارگاه امام حسین سپاه پاسداران منصوب شد و یک سال بعد، با حکم علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به‌عنوان رئیس سازمان بسیج و جانشین فرمانده کل سپاه در امور بسیج منصوب شد.

پس از آن، در سال ۱۳۹۸، غیب‌پرور جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی شد.

این سردار سپاه در دی ماه ۱۴۰۱ که اعتراضات «زن زندگی آزادی» در کشور جریان داشت، در یک سخنرانی، از «دستگاه دیپلماسی» به دلیل عدم «برخورد انقلابی» و از «برخی خواص» به دلیل «سکوت» و «تنها گذاشتن انقلاب» در سرکوب اعتراضات به‌شدت انتقاد کرد.

شهریور ۱۴۰۲ نام او در سیزدهمین بستۀ تحریمی دولت آمریکا علیه مقامات و نهادهای سرکوبگر اعتراضات مردمی از زمان جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد قرار گرفت.

آخرین خبری که از غلامحسین غیب‌پرور تا پیش از مرگ در رسانه‌های نزدیک به سپاه منتشر شده بود، به زمستان ۱۴۰۱ برمی‌گشت که ضمن بیان خاطراتش از خاکسپاری قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، با اشاره به اعتراضات جنبش «زن زندگی آزادی» گفته بود: «آیا حق نظام این بود که هر کس می‌رسد یک چاقو به پیکره آن وارد کند؟ در این عرصه جنگ احزاب مدرن باید پرسید آیا دل‌تان برای مهسا امینی سوخت؟ آیا حق نظام این بود؟»


بیشتر

XS
SM
MD
LG