مالک یک کشتی باری بنگلادشی می‌گوید دزدان دریایی سومالی آن را ربوده‌اند

تصویر آرشیوی از یک دزد دریایی در ساحل سومالی

یک آژانس نظارتی بریتانیایی و شرکت امنیت دریایی آمبری اعلام کردند که بر پایه گزارش‌ها، چندین نفر پس از سوار شدن به یک کشتی باری در سواحل سومالی، کنترل آن را به‌دست گرفته‌اند.

آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) روز سه‌شنبه ۲۲ اسفند خبر داد که این حادثه در ۶۰۰ مایل دریایی شرق موگادیشو پایتخت سومالی رخ داده است.

این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد که «افراد غیرمجاز» اکنون کنترل کشتی را در اختیار دارند و آنها «از یک کشتی کوچک و یک کشتی بزرگ سوار این کشتی شده‌اند.»

ساعاتی بعد، شرکت مالک این کشتی گفت دزدان دریایی اهل سومالی علاوه بر ربودن این کشتی، ۲۳ خدمه آن را نیز به گروگان گرفته‌اند.

کشتی «ام‌وی عبدالله» حامل ۵۵ هزار تن زغال‌سنگ بود که حوالی ظهر روز سه‌شنبه مورد هجوم مردان مسلح قرار گرفت.

یکی از مقام‌های شرکت «کبیر استیل ری‌رولینگ میلز» که مالک این کشتی است، گفت ۱۵ تا ۲۰ دزد دریایی اهل سومالی این کشتی را تصرف کردند.

این شرکت پیام صوتی یکی از ملوانان کشتی را منتشر کرده که می‌گوید مردان مسلح سوار بر دو قایق تندرو به این کشتی باری نزدیک شدند و آتش گشودند.

سخنگوی این شرکت نیز خبر داد که کشتی در فاصله هزار کیلومتری از ساحل سومالی ربوده شد.

شرکت امنیت دریایی آمبری پیش‌تر گفته بود ۲۰ فرد مسلح به یک کشتی فله‌بر با پرچم بنگلادش یورش بردند و وارد آن شدند.

آمبری اعلام کرد که این کشتی از ماپوتو در موزامبیک به سمت بندر الحمریه در امارات متحده عربی در حرکت بود.

خبرگزاری رویترز تاکید می‌کند که اگر این حادثه به عنوان یک حمله دزدان دریایی تأیید شود، می‌تواند نگرانی‌ها را در مورد احیای دزدی دریایی سومالیایی‌ها در اقیانوس هند افزایش دهد.

منابع امنیتی دریایی در آذرماه امسال اعلام کردند که بر اساس ارزیابی آنها، حمله منجر به ربوده شدن یک کشتی تجاری توسط دزدان دریایی سومالیایی در همان ماه، اولین مورد از این دست از سال ۲۰۱۷ تا آن زمان بوده است.

حمله دزدان دریایی سومالی به قایق‌های ماهیگیری و سیاحتی در سال ۲۰۱۱ به اوج خود رسید، اما پس از اعزام گسترده ناوهای مجهز خارجی به خلیج عدن فروکش کرد.

به گفته منابع، دزدان دریایی که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ در آبراه‌های کلیدی هرج و مرج ایجاد کردند، احتمالاً به دلیل کاهش امنیت و هرج و مرج ناشی از حملات به کشتیرانی توسط گروه حوثی وابسته به ایران در یمن در بحبوحه جنگ در غزه، بار دیگر به آب‌های بین‌المللی بازگشته‌اند.

بیشتر در این باره: سنتکام: کشتی سنگاپوری پینوکیو در حمله موشکی حوثی‌ها آسیبی ندید

از سوی دیگر، با ادامه بحران در دریای سرخ و خلیج عدن به دلیل گسترش حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری، وزارت دفاع ایتالیا روز سه شنبه اعلام کرد که یک کشتی جنگی این کشور دو پهپاد را در دریای سرخ به عنوان بخشی از عملیات اروپا علیه حملات حوثی‌های یمن سرنگون کرد‌ه‌است.

این اولین بار است که رم چنین اقدامی را پس از چراغ سبز پارلمان اتحادیه اروپا به مشارکت ایتالیا در عملیات «آسپید» در هفته گذشته اعلام می‌کند.

ایتالیا در حال حاضر فرماندهی ماموریت اروپا علیه حوثی‌ها را بر عهده دارد که نام آن از کلمه یونانی «آسپید» به معنای سپر گرفته شده‌ است. این عملیات توسط اتحادیه اروپا در ماه گذشته با هدف حفاظت از کشتیرانی بین‌المللی راه اندازی شد.

از ماه نوامبر، حوثی‌های مورد حمایت ایران، که کنترل صنعا، پایتخت یمن، را در دست دارند، به منظور اعلام همبستگی با فلسطینی‌ها در جریان جنگ اسرائیل علیه گروه افراطی حماس در غزه، به کشتی‌ها در دریای سرخ حمله می‌کنند.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود و گروه حوثی‌ها نیز بار دیگر به فهرست تروریستی ایالات متحده بازگشته‌ است.

با استفاده از گزارش‌های رویترز و خبرگزاری فرانسه؛ پ.و/ ع.م