لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ تهران ۰۰:۴۳
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران

زنده «حمایت پوتین» از غنی‌سازی صفر در ایران؛ عراقچی: بدون غنی‌سازی توافقی در کار نیست

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و اکنون در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۱۷:۵۴ ۱۸.۴.۱۴۰۴

ویدئوی جعفر پناهی از بدرقۀ مادر یک زندانی سیاسی تا زندان

جعفر پناهی ویدئویی در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده که در آن مادر مهدی محمودیان، زندانی سیاسی، را تا زندان بزرگ تهران بدرقه می‌کند.

مادر آقای محمودیان که به ملاقات پسرش می‌رود، در این ویدئو شرحی از وضعیت زندانیان در زندان بزرگ و روایتی از زندانیان اوین پس از حملۀ اسرائیل ارائه می‌دهد.

آقای محمودیان پیشتر با همراهی ابوالفضل قدیانی گزارشی با عنوان «زندانیان سپر انسانی میان دو رژیم جنایتکار» منتشر کرده و با شرح جزئیات «رفتار سرکوبگرانهٔ نیروهای امنیتی و وزارت اطلاعات سپاه»، حکومت را به استفاده از زندانیان به‌عنوان «سپر انسانی» متهم کردند و نوشتند حکومت «مانند دیگر جنایتکار منطقه (اسرائیل) هیچ ارزشی برای جان انسان‌ها قائل نبوده است».

۱۷:۴۲ ۱۸.۴.۱۴۰۴

آمار و ارقام خسارت تعلیق پروازها در ۱۲ روز جنگ

سازمان هواپیمایی کشوری ایران مجموع مبلغ بلیت پروازهای کنسل‌شده به‌دلیل شروع جنگ ایران و اسرائیل را شش هزار میلیارد تومان اعلام کرد. پیش از این خسارت تعلیق پروازها نیز نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود.

حمیدرضا صانعی روز چهارشنبه ۱۸ تیر همچنین شمار پروازهای لغوشده را بیش از ۱۲ هزار پرواز و مجموع بلیت‌های این پروازها را نزدیک به ۸۴۰ هزار بلیت اعلام کرد.

پیش از این یک عضو اتاق بازرگانی ایران بر اساس یک گزارش تحلیلی گفته بود این وقفۀ بی‌سابقه که منجر به توقف کامل درآمدهای حاصل از فروش بلیت و خدمات فرودگاهی شد، «روزانه ۴۸۰ میلیارد تومان ضرر مستقیم به صنعت هوایی ایران وارد کرد».

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید.

۱۶:۲۱ ۱۸.۴.۱۴۰۴

تصاویر تازه‌ای از حملۀ اسرائیل به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما

تصاویری که به‌تازگی منتشر شده، درون ساختمان شیشه‌ای صداوسیما را پس از حملۀ هوایی اسرائیل در روز ۲۶ خرداد نشان می‌دهد.

پیش از این حمله و در پی هشدار ارتش اسرائیل برای تخلیۀ منطقه‌ای که شامل ساختمان‌های صداوسیما هم می‌شد، اغلب مدیران و کارکنان حوزه ریاست و معاونت سیاسی سازمان صداوسیما که در این ساختمان مستقر بودند، به‌دستور حراست این سازمان این ساختمان را تخلیه کردند، با این حال، سه نفر از کارکنان معاونت سیاسی صداوسیما در این حمله کشته شدند.

۱۴:۵۲ ۱۸.۴.۱۴۰۴

هم‌میهن: ۱۵۰ روزنامه‌نگار پس از جنگ ایران و اسرائیل از کار اخراج شدند

روزنامه «هم‌میهن» چاپ تهران در گزارشی نوشته که حدود ۱۵۰ روزنامه‌نگار پس از جنگ ۱۲ روزهٔ ایران و اسرائیل از کار اخراج شده‌اند.

به نوشتهٔ این روزنامه، رسانه‌هایی چون راه‌‏پرداخت، خبرآنلاین، اقتصاد نیوز، تجارت نیوز، دنیای اقتصاد، اقتصاد آنلاین و رسانه تصویری اکوایران، پس از این جنگ از «تعدیل نیرو» و «پرداخت بخشی از حقوق» به‌‏عنوان راهکاری برای خروج از بحران اقتصادی که گریبان‌‏شان را گرفته بود، استفاده کردند.

هم‌میهن می‌گوید اما بررسی‌‏های آن نشان می‌‏دهد که تعداد بیشتری از رسانه‌‏ها درگیر این موضوع شدند و آمارهای غیررسمی در جامعه مطبوعاتی، از اخراج حدود ۱۵۰ روزنامه‌‏نگار در این روزها خبر می‌‏دهد.

بر اساس گزارش این روزنامه، در دوران پس از آتش‌‏بس، مدیران بعضی رسانه‌‏ها دست به اخراج گسترده کارکنان خود زدند و در بعضی موارد، کل خبرنگاران حاضر در رسانه بیکار شدند. بعضی از رسانه‌‏ها هم که خبرنگاران‌‏شان را اخراج نکردند، حقوق‌‏ها را با تأخیر و نصفه‌‏ونیمه پرداخت کردند.

«بحران اقتصادی» و «پاس نشدن چک‌‏های بخش بازرگانی روزنامه» از دلایل اخراج روزنامه‌نگاران اعلام شده است.

۱۱:۳۴ ۱۸.۴.۱۴۰۴

یک تشکل سیاسی: اگر در ایران عدالت بود خامنه‌ای باید به عنوان نخستین نفر محاکمه می‌شد

گروه «همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران» با انتشار بیانیه‌ای خواستار گشایش‌های سیاسی در کشور پس از جنگ ۱۲ روزهٔ ایران و اسرائیل شد و از جمهوری اسلامی خواست تا زندانیان سیاسی- عقیدتی را آزاد کرده و به اعدام‌ها پایان دهد.

در این بیانیه با اشاره به این‌که حکومت در پی تداوم «سرکوب و امنیتی‌سازی فضای عمومی کشور» است، آمده که «بازداشت‌های فله‌ای در شرایطی صورت می‌گیرد که هیچ‌یک از مسئولان امنیتی، نظامی و اطلاعاتی به‌خاطر این شکست بزرگ مورد بازخواست قرار نگرفته و حتی استعفا نداده‌اند».

به گفته گروه «همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران»، این روند، بازگشت به همان مسیرهای تکرارشده‌ای‌ست که تاکنون بارها شکست خورده‌اند.

ارتش اسرائیل از ۲۳ خرداد به مدت ۱۲ روز بسیاری از اهداف نظامی و هسته‌ای ایران را مورد حمله قرار داد و صدها نظامی و غیرنظامی را کشت. ایالات متحده هم روز اول تیرماه با بمب‌افکن‌های بی-۲ سه تأسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان را بمباران کرد.

در این بیانیه ضمن انتقاد از «ناکامی جمهوری اسلامی در دفاع از حریم کشور و امنیت عمومی» و «آوار کردن مسئولیت آن بر شهروندان عادی و مهاجران افغان»، آمده که «نفوذ گستردهٔ دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا، نتیجهٔ آسیب‌پذیری در ساختار درونی و بالادستی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی است؛ نه ناشی از پادوهای رده‌پایینی که در عملیات‌های خرابکارانه ایفای نقش کرده‌اند».

گروه یاد شده با اشاره به فعال‌سازی پرونده‌های قدیمی و صدور احکام اعدام برای برخی افراد به اتهام «جاسوسی»، «مخالفت کامل و بی‌قید و شرط خود را با احکام اعدام، اعمال شکنجه، تشدید سرکوب، و بهره‌برداری سیاسی از شرایط جنگی برای انتقام‌گیری و ارعاب» اعلام کرده است.

این بیانیه می‌افزاید: «اگر ساختار دادگستری ایران تابع عدالت بود، نخستین فردی که باید محاکمه می‌شد علی خامنه‌ای بود؛ به‌دلایلی چون "به‌خطر انداختن جان ایرانیان"، "اعمال سیاست‌های جنگ‌طلبانه" و "ناتوانی در دفاع از کشور"».

۰۳:۰۳ ۱۸.۴.۱۴۰۴

گفت‌وگوی رهبران آمریکا و اسرائیل درباره بحران غزه پایان یافت

دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، رهبران آمریکا و اسرائیل، شامگاه سه‌شنبه برای دومین بار طی ۲۴ ساعت با یکدیگر در کاخ سفید دیدار و بنابر گزارش‌ها، درباره بحران غزه گفت‌وگو کردند.

به گزارش رویترز، دیدار دوم رهبران دو کشور کمی بیش از یک ساعت به طول انجامید و پس از آن بنیامین نتانیاهو بدون گفت‌وگو با خبرنگاران کاخ سفید را ترک کرد. باراک راوید، خبرنگار اکسیوس، با انتشار عکسی از این دیدار که جی‌دی ونس، معاون آقای ترامپ نیز در آن حضور دارد، مدت دیدار را ۹۰ دقیقه گزارش کرد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، دیدار دوم ترامپ و نتانیاهو پس از آن انجام شد که میانجیگران قطری هشدار دادند که مذاکرات دوحه زمان‌بر خواهد بود.

دونالد ترامپ بعدازظهر سه‌شنبه هنگامی که اعلام کرد بار دیگر با بنیامین نتانیاهو دیدار می‌کند، درباره بحران غزه به خبرنگاران گفت: «این یک فاجعه است. او [نتانیاهو] می‌خواهد که حل شود. من هم می‌خواهم حل شود؛ و فکر می‌کنم طرف مقابل هم همین را می‌خواهد.»

۰۱:۱۴ ۱۸.۴.۱۴۰۴

دومین دیدار ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به کاخ سفید رفته است. رهبران دو کشور یک شب پیشتر نیز در جریان ضیافت شام دیدار و گفت‌وگو کردند.

بنابر گزارش‌ها، جنگ غزه و آزادی گروگان‌ها از موضوعات گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو در این دیدار است.

نخست وزیر اسرائیل روز سه‌شنبه با مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، و سپس با جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، دیدار کرد و در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت با اینکه باور ندارد کارزار اسرائیل در نوار غزه تمام شده باشد اما مذاکره‌کنندگان «مسلما در حال کار» بر روی توافق آتش‌بس هستند.

او افزود: «ما هنوز باید کار را در غزه تمام کنیم، همه گروگان‌های خود را آزاد کنیم، و توانایی‌های نظامی و دولتی حماس را از بین ببریم.»

اندکی پس از این اظهارات، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، گفت که موانع بر سر دستیابی به توافق بین اسرائیل و گروه افراطی حماس از چهار مورد به یک مورد کاهش یافته و او امیدوار است که توافق آتش‌بس موقت در همین هفته حاصل شود.

رسانه‌های اسرائیل، از جمله کانال ۱۳، گزارش داده‌اند که تنها اختلاف باقیمانده بین دو طرف موضوع کریدور موراگ در شمال رفح است که اسرائیل بر حفظ آن اصرار دارد.

دور جدید مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و گروه حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته می‌شود از یکشنبه در دوحه، پایتخت قطر، آغاز شده و انتظار می‌رود استیو ویتکاف به زودی به دوحه سفر کند.


۰۰:۵۰ ۱۸.۴.۱۴۰۴

دیدار عباس عراقچی با ولیعهد عربستان سعودی

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز سه‌شنبه در عربستان سعودی با ولیعهد و همچنین وزرای خارجه و دفاع این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در دیدار با عراقچی در جده ابراز امیدواری کرد که «آتش‌بس [در جنگ اسرائیل و ایران] به ایجاد شرایطی برای تقویت امنیت و ثبات در منطقه کمک کند».

بنابر این گزارش، عباس عراقچی نیز از دولت عربستان به خاطر «محکوم کردن تجاوز اسرائیل» تشکر کرد.

همچنین اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفت‌وگوهای عباس عراقچی با ولیعهد، وزیر خارجه و وزیر دفاع عربستان را «ثمربخش» خواند.

۲۳:۲۴ ۱۷.۴.۱۴۰۴

فرانسه می‌گوید تنها بخشی از اورانیوم غنی‌شده ایران نابود شده است

رئیس سازمان اطلاعات خارجی فرانسه روز سه‌شنبه گفت بخشی از اورانیوم غنی‌سازی‌شده ایران بر اثر حملات اسرائیل و آمریکا از بین رفته است، اما درباره محل باقیمانده این ذخیره اطمینانی وجود ندارد.

نیکولا لِرنه، رئیس سازمان د.ژ.اس.ا، در مصاحبه با شبکه فرانسوی ال‌س‌ای همچنین گفت که حملات آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران برنامه اتمی جمهوری اسلامی را «چند ماه» به عقب راند.

او افزود که بر اساس ارزیابی فرانسه، در این حملات تمامی بخش‌های غنی‌سازی اورانیوم در ایران به طور جدی آسیب دید و برنامه هسته‌ای ایران «بسیار بسیار به تاخیر افتاد، احتمالا ماه‌ها از برنامه عقب افتاد».

این مقام اطلاعاتی فرانسه همچنین گفت: «این اجماع وجود دارد که آن ۴۵۰ کیلو اورانیوم غنی‌شده ایران باقی مانده است؛ شاید بخش کوچکی از آن از بین رفته باشد اما این مواد همچنان در دست رژیم است».

او در عین حال گفت به دلیل اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هنوز فعالیت خود را در ایران از سر نگرفته نمی‌توان با قاطعیت درباره این ذخایر اورانیوم غنی‌شده و محل فعلی آنها اظهار دقیق کرد.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که ایران پیش از حملات آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان، بخشی از ذخیره اورانیوم ۶۰ درصدی خود را به جای دیگری منتقل کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در روزهای اخیر بارها گفته است که در حملات بامداد اول تیر تاسیسات هسته‌ای ایران کاملا نابود شد.

۲۱:۲۷ ۱۷.۴.۱۴۰۴

عراقچی: قبل از حمله اسرائیل در آستانه «گشایش تاریخی» با آمریکا بودیم

عباس عراقچی می‌گوید پیش از آغاز حمله اسرائیل به ایران، او و نماینده ویژه دونالد ترامپ طی چند هفته مذاکره در آستانه رسیدن به یک «گشایش تاریخی» درباره پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی بودند.

وزیر خارجه ایران روز سه‌شنبه با انتشار مقاله‌ای در روزنامه فایننشال تایمز با طرح این ادعا که چندین «راهکار برد-برد» روی میز بود، نوشته است: «تنها در پنج دیدار طی ۹ هفته، من و استیو ویتکاف بیش از آنچه در چهار سال مذاکرات هسته‌ای ایران با تیم شکست‌خورده بایدن حاصل شده بود، پیشرفت کردیم. ما در آستانه دستیابی به یک گشایش تاریخی بودیم.»

او با اشاره به حمله روز ۲۳ خرداد اسرائیل به ایران که آغازگر جنگ ۱۲ روزه میان دو کشور شد، گفته است این اتفاق تنها ۴۸ ساعت پیش از «ششمین دیدار سرنوشت‌ساز» طرف‌های ایرانی و آمریکایی رخ داد و «خیانتی عمیق به دیپلماسی» بود.

آقای عراقچی گفته است ایران همچنان به دیپلماسی «علاقه‌مند» است اما «دلایل قابل‌توجهی» برای بی‌اعتمادی نسبت به ادامه مذاکره با ایالات متحده دارد.

ساعاتی پیش‌تر دونالد ترامپ در مراسم شام با نخست وزیر اسرائیل بدون اشاره به جزئیات گفت که مقام‌های ایران «خواهان دیدار هستند» و قرار است دیداری دیگر بین واشینگتن و تهران برگزار شود.

در واکنش به این موضع‌گیری، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که تهران درخواستی برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای به آمریکا ارائه نکرده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG